Om City Kattvakten, CK

För katter som vill vara hemma när du är borta!

Idén med City Kattvakten i Stockholm är att ta hand om katter i deras invanda hemmiljö när husse och matte måste vara borta. Istället för att flytta på katten åker kattvakten och besöker den i hemmet. CK är där en till två gånger per dag och erbjuder omvårdnad, lek och kel, allt utifrån
kattens behov och ägarens önskemål.

City Kattvakten sätter alltid katten i centrum. Det betyder att vi alltid ser främst till kattens behov och hälsa. Det betyder inte att mattes och husses behov inte är viktiga för oss, tvärtom vi tar stor hänsyn till dem.
MEN DET FÅR ALDRIG BLI PÅ KATTENS BEKOSTNAD.

City Kattvakten tar hand om katter i deras eget hem så katterna inte behöver flytta på sig. Det har visat sig vara mycket populärt bland de kattägare vi kommit i kontakt med. Många katter trivs helt enkelt bäst med att få vara kvar i sin invanda miljö. De blir lätt stressade om de flyttas till en ny och okänd plats, där dessutom inte matte eller husse finns under hela deras vistelse. Och det passar långt ifrån alla katter att komma till ett ställe där många andra djur och nya människor vistas, med allt vad det kan innebära.

När det gäller hälsan ser vi alltid till att katten är alert, har ätit och druckit, gått på lådan och verkligen uträttat sina behov. Vi ser också om katten är överviktig, och om så är fallet hjälper vi gärna med råd om hur man kan få till stånd en viktminskning. Katter kan, som många andra djur, få stora problem med sjukdomar och rörelsenedsättning om de har övervikt. Det är ännu värre för ett djur än för en människa att vara även måttligt överviktigt, för friska djur skulle aldrig bli det av sig själva det är vi människor som övergöder dem.

Det är också mycket svårare för en katt att gå ner i vikt, det tar längre tid än för oss människor. Om katten blir sjuk eller skadad under er bortavistelse så tar City Kattvakten omedelbart katten till en veterinär. Därför bör ni ha katten försäkrad eftersom det annars kan bli mycket dyrt.

Katten bör vara innekatt i alla fall under perioden du är borta.

Vi tar endast utekatter om ägaren tycker det är ok att man åker dit på morgonen, matar katten och släpper ut den. Sen återkommer vi på eftermiddagen och släpper in katten igen, ger den mat, tömmer lådan och kelar en stund.
City kattvakten tar endast utekatter i innerstaden om de kan vistas på en inhägnad gård där de inte kan ta sig ut på gatan, eftersom att olycksrisken annars är så hög. Ägaren tar också allt ansvar om det händer katten något ute, eller att den försvinner. Även om den vägrar komma in för kvällen, och därför blir kvar ute under natten.

För tillfället tar City Kattvakten främst katter i Stockholms innerstad och dess närförorter med max 10 min promenad från stationen, särskilt under juni, juli, augusti och december, januari. Det innebär hela City kärnan + Hammarby sjöstad. Gröna t-bane linjen från Sandsborg/Globen/Hammarbyhöjden tom Alvik + Tvärbanan Sickla udde till Alvik. (Ev Nockeby banan får avgöras från fall till fall)

Röda linjen från Liljeholmen tom Gärdet/Tekniska högskolan.

Blå linje från Kungsträdgården tom  Statshagen.

Pendeltåg från Centralen tom Årstaberg/Solna.

CK kan vid andra tillfällen på året ev ta områden som ligger något längre bort eftersom det då inte är lika stor efterfrågan. Men vi avgör då från fall till fall vad som är möjligt.

Mer detaljerad information hittar ni under ”Tjänster” och  ”Priser & Villkor” i menyn.
(City Kattvakten ligger under City Silence i Stockholm och har F-skattsedel)

VÄLKOMMNA!

Pia Kinde,
ägare och grundare av City Kattvakten